Grįžti   Alaus forumas > Naminis Alus > Virimo diena

Virimo diena Verdi alų šiandien? Pasidalink apie tai čia

Atsakyti

LinkBack Temos įrankiai Rodymo būdai
Senas 2009 Grd 16, 16:25
Narys

Prisiregistravo: 2009 Lap 15
Vieta: Kaunas
Žinutės: 127
Siųsti žinutę JodaZ per Skype™
Pagrindinis

oj.. karamalinio 120g, deginto 15g. Aha su plytelem sutraiskiau
Atsakyti cituojant
Senas 2009 Grd 17, 17:49
Narys

Prisiregistravo: 2009 Kov 31
Žinutės: 146
Pagrindinis

Citata:
Svyturys rašė Peržiūrėti žinutę
Gavos viso 15 ltr. OG gavos 1.088 (berods, nepamenu kiek rodė hidrometras, ar 22 ar 23), FG vakar matavau tai 1.024. gaunas 8,7 ABV. .
Jeigu 22 PLATO rode, tai bus ne 1.088, o 1.092. Su kokiom mielem cia darei?
Atsakyti cituojant
Senas 2009 Grd 18, 08:35
Svyturys avataras
Narys

Prisiregistravo: 2009 Lap 5
Žinutės: 540
Pagrindinis

kodėl 1.092? gi 22x4 yrs 88, ar aš čia kažką pramazinęs esu. Mielės S-33
Atsakyti cituojant
Senas 2009 Grd 18, 11:20
Narys

Pagrindinis

Na 1 Plato yra ne lygiai 1.004, o vos vos nezymiai daugiau, tas skirtumas isryskeja tik tada kai aukstesnis PLato buna, kaip tavo atveju. Va cia skaiciuokle:

http://texanbrew.com/tbcalcs/index.php

Man irgi vienas alus gavosi su S33 beveik tokio pat OG ir FG kaip pas tave. Tad panasu kad sios mieles visgi kaip skelbia gamintojas iki 11 ABV netraukia, bent namu salygomis. (ir jeigu dalijimo is 7.36 formule priimsim kaip teisinga). Ir beje as ir maistingasias medziagas mielems naudojau, ir jeigu pas tave rezultatas toks pat kaip pas mane be pastaruju, vadinasi is ju naudos jokios.

Paskutinį kartą redagavo Stardust; 2009 Grd 18 11:53
Atsakyti cituojant
Senas 2009 Grd 18, 13:02
Svyturys avataras
Narys

Pagrindinis

Aišku. Bet reiktų, manau, nepamiršti to fakto, kad ne vien nuo mielių priklauso galutinis alkoholio kiekis aluje. Turiu galvoje atenuaciją. Kiek man teko skaityti (gal per mažai dar), bet viską reziumuojant negirdėjau, kad alus gali išrūgti iki visiško nulio. Turint galvoje, kad misos klampumą (OG) ne vien tik cukringosios medžiagos sudaro. Aš galvoju, ir įdomumo dėliai tą artimiausiu laiku padarysiu, tai bandysiu iš S-33 ištraukt max. ABV. Beje, gal kiti gali pasidalinti patirtimi, kiek su S-33 yra max. ABV ištraukę. O kas liečia dėl maistingų medžiagų, tai nemanau, kad jos nieko vertos. Galbūt be jų, tavo alaus FG būtų dar aukštesnis, arba pati fermentacija būtų trukus ilgiau. Pvz kiek gaminu vyną, tai maist. medžiagos žiauriai pagerina, gal tiksliau pagreitina rūgimą.
Atsakyti cituojant
Senas 2009 Grd 18, 14:14
Narys

Pagrindinis

Vynas ir nenaudojus maistinguju medziagu man liepą smuko pora Plato žemiau nulio.
O alų buvau padaręs kažkur iki maždaug 1 PLATO, kai naudojau 2 kg medaus ir šviesų salyklą 4 kg. Su s04 mielem. Bet tai yra per sausa ir neskanu. Niekada nenorėčiau tokio žemo FG alaus daryt dar kartą.
O tasai alus kur FG 1026 tirštas ir saldus išėjo, bet įdomus toks.. bet laikysiu tris menesius as ji

Paskutinį kartą redagavo Stardust; 2009 Grd 18 14:28
Atsakyti cituojant
Senas 2009 Grd 18, 15:12
Svyturys avataras
Narys

Pagrindinis

Alus man ir "riebesnis" patinka Kaip suprantu medus irgi normaliai fermentuojas? O jis sausumo neduoda ir skaudančios galvos iš ryto kaip cukrus?

Paskutinį kartą redagavo Svyturys; 2009 Grd 18 15:19
Atsakyti cituojant
Senas 2009 Grd 18, 17:58
Narys

Pagrindinis

Taip, medus kiek esu skaitęs gerai fermentuojasi kai "pamaitintas" būna. Kadangi naudojau ir salyklą tai šis ir pamaitino medų. Visos knygos pabrėžia, kad vienas medus fermentuojasi sunkiai tad yra būdų kaip jam padėti.
Dėl galvos skaudėjimo nuo fermentuoto medaus negaliu tiksliai pasakyt, pats nepastebėjau, bet ir per kartą to alaus daug negėriau, o po truputi. Bet kažkur skaičiau kad fermentuotas medus sukelia galvos skausmą. Kas midų geria gal geriau žino.
Apskritai, medus ir alus apgaulingas dalykas. Tie kas alaus nedaro mano, kad alus su medum gamintas kas tai labai skanaus bus. Tačiau jeigu jį fermentuosi su salyklu - medaus skonio rezultate nesijaus arba beveik nesijaus o alų sausins. Tad jau geriau yra medaus dėti kai fermentacija baigta, jo ir mažiau reiks ir daugiau jausis ir pigiau kainuos.
Atsakyti cituojant
Senas 2009 Grd 19, 10:47
Svyturys avataras
Narys

Pagrindinis

Aisku. As i paskutini virima biski dejau medaus, bet aisku, kad skonyje jo nelabai jausis kaip suprantu. Reiks kada pasibandyti po fermentacijos ideti, ir mano nuomone, alus su medumi turi buti ne maziau kaip 6-7 ABV. O medus tai man nekainuoja, nes sode trys aviliai stovi . Beje vakar atsidariau kelis buteliukus 1 sav. alaus. Skonis tai atsakau, pirktinio negeriau dar tokio

Paskutinį kartą redagavo Svyturys; 2009 Grd 19 10:52
Atsakyti cituojant
Senas 2009 Grd 19, 11:17
Narys

Pagrindinis

Tik del medaus kiekio nezinau kiek det reiketu tokiu atveju. Stai is interviu su Cizu:
"Aš dedu kilogramą medaus šimtui litrų alaus"

http://tikrasalus.lt/2009/04/20/1261/
Atsakyti cituojant
Atsakyti

Temos įrankiai
Rodymo būdai

Žinučių rašymo taisyklės